Magim Et

Anasayfa » Magim Et

HAM MADDE TEMİN EDİLMESİ

Süt kuzularımız ve büyükbaş danalarımız Doğu Anadolu Bölgesinde ki anlaşmalı olduğumuz çiftliklerde tarafımızdan belirlenen yem rasyonları uygulanarak beslenmektedir.

Kesim standartlarımıza ulaşan bu hayvanlar İslami koşullara uygun olarak anlaşmalı olduğumuz mezbahanelerde kestirilmektedir.

Kesim sonrasında 0/+4C’de dinlendirilen karkas etler frigorifik soğutmalı araçlar ile soğuk zincir kırılmadan entegre tesisimize gelmekte, veteriner hekimlerimiz ve Kalite Kontrol Birimi tarafından gelen ürünlerin kontrolleri yapılarak firmamıza kabul edilmektedir. Hammadde kabul işleminden sonra ürünler soğuk atmosferdeki depolara aktarılmaktadır.

SEVKİYAT

Kesimden sonra tesisimize ulaşan etler bekletilmeden aynı gün işlenmekte ve sevkiyatı yapılmaktadır. Fabrikamızda günlük olarak işlenen tüm ürünleri taze ve kaliteli olarak müşterilerimize ulaştırabilmek amacıyla kullandığımız soğuk zincir halkalarından biri de ürünlerin sevkiyat aşamasıdır.
Bu maksatla kullandığımız tüm frigorifik araçlar hijyen kontrollerinden geçirilmekte, ürün sevkiyatı boyunca anlık sıcaklık takibi yapılmaktadır.
Et ürünlerimizin yükleme öncesine ve boşaltım sırasında et ürünlerinin taşınması ve depolanması konusunda eğitimli personellerimiz tarafından son ürün kontrolleri yapılarak market zincirlerimize sevk edilmektedir.

ET PARÇALAMA VE İŞLEME HATTI

Avrupa standartlarındaki en son teknoloji ile donatılmış et işleme tesisimizde karkas etler minimum insan gücüyle parçalanarak sınıflandırılmaktadır. Sınıflandırılan etler belirlenmiş olan standartlarına göre ilgili bölümlere aktarılır.